Resultaten voor raam of venster

 
raam of venster
 
Diverse soorten ramen en hun toepassingen. Shape. Shape. Shape.
Wikipedia schaart een venster onder de categorie muur en omschrijft het als een opening in een muur of wand van een gebouw waar men doorheen kan kijken. Wel wordt er verschil gemaakt tussen een raam en een venster, met als grootste verschil dat een venster niet perse voorzien hoeft te zijn van glas.
Raam, ruit, venster en glas Gegrond.
Wanneer gebruik je het woord raam, venster, glas of ruit? Zit er echt onderscheid in of betekenen ze alle vier hetzelfde? Is er onderscheid tussen een raam of venster? Er is wel degelijk onderscheid tussen een raam of een venster.
Onderdelen raam / venster JuridischForum.be.
materiaal ruit enkel of dubbel glas, aangedampt, krassen, los in raamwerk. Raamwerk zelf zie materiaal venster, corrosie, vervormingen, nog volledig verankerd in muur. 3, 9 jaar 4 maand geleden 09 mar 2009 1459.: Bedankt VDB maar het is eerder de naam van de verschillende onderdelen waaruit een ruit bestaat die ik nodig heb. Hoe noem je bvb het kader waarin de ruit zit? Hoe noem je het schuine gedeelte onderaan aan de buitenkant van het raam waar het water afloopt?
Venster muur Wikipedia.
In de bouwkunde verstaat men onder een raam een randwerk dat vensterruiten of glas omvat en als het beweegbare deel in een venster is aangebracht. Een venster is de opening in de muur en bestaat dus uit een kozijn met eventueel een raam.
venster of raam.
Wanneer gebruik je het woord raam, venster, glas of ruit? Zit er echt onderscheid in of betekenen ze alle vier hetzelfde? Is er onderscheid tussen een raam of venster? Er is wel degelijk onderscheid tussen een raam of een venster.
venster en raam The Dutch Grammar Forum.
Venster komt volgens mij uit het Latijn, raam zal wel een germaanse oorsprong hebben. Het raam kan ook een omlijsting of kader betekenen, net zoals om een raam vier latten zitten. In het spraakgebruik als synoniem voor venster is het glas er denk ik ooit bij gaan horen.
Verschil tussen raam, ruit, venster en glas Verschillen tussen.
In een raam, lijst of venster kan dus een ruit zitten. Het woord ruit staat eigenlijk voor de vierkante vorm van het glas, maar doorgaans is kan gezegd worden dat al het glas ook een ruit is. glas, raam, raam vs.
Venstersystemen Raamsystemen en deuren Livios.
Combinatie van valraam en naar binnen draaiend raam. Als je de hendel in verticale stand zet, kan je het venster kantelen. Met de hendel in horizontale stand kan je het naar binnen laten opendraaien. andere ramen is niet meer zo groot. Tegenovergestelde van valramen, openen naar buiten. Deze ramen laten de wind gemakkelijk binnen en zijn moeilijk te poetsen. Kunnen horizontaal gewenteld worden. Gemakkelijk om te poetsen, moeilijk in onderhoud. Kunnen verticaal gewenteld worden. Gemakkelijk in onderhoud, maar plaatsen en verschuiven van gordijnen is problematisch. Interessant voor gordijnen en overgordijnen. Nemen geen plaats in, ook niet als ze geopend worden. Vooral in trek als toegang naar tuin of terras.
Betekenis venster.
Een venster is een opening in een muur of wand van een gebouw om licht door te laten en waar men doorheen kan kijken. Een venster kan van een raam of glas worden voorzien. In het geval van gebruik van Bron: nl.wikipedia.org.
Venster 18 definities Encyclo.
muur Een venster is een opening in een muur of wand van een gebouw, waar men doorheen kan kijken. Een venster kan van een raam of glas worden voorzien. In het geval van gebruik van glas spreekt men ook wel van ruit.

Contacteer ons